{ "title": "Kükürtlü Sabun", "image": "https://www.sabun.gen.tr/images/Kukurtlu-Sabun-17.jpg", "date": "19.01.2024 16:50:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kükürtlü sabun, kükürt uzun yıllardır fiziksel sağlık bakımından kullanılan önemli bir mineraldir. İçerisinde saç, tırnak ve cilt için önemli rolü olan keratin barındırmaktadır. Çoğu zaman doğanın güzellik minerali olarak adlandırılan kükürt, aktif kolajen üretiminde önemli yer tutar. Şifalı mineral olarak da bilinen kükürt, cildin sağlıklı ve elastik bir yapıda kalmasını sağlar. Kan dolaşımını arttırarak iltihap önleyici etki yaratır.

Kükürtlü sabun buruk bir kokuya sahiptir. Antibateriyel, antiseptik ve anti mantar etkileri vardır. Bu etkilerinden dolayı cilt için son derece faydalıdır. Günümüzde kükürt kullanılarak hazırlanan sabunlar özellikle, akne, uyuz, egzama, siyah nokta gibi pek çok soruna karşı kullanılmaktır.

Kükürtlü sabun faydaları nelerdir?

Akne tedavisi: Kükürtlü sabun cilde uygulandığında cilt yüzeyinde oluşan kuru kabuğun soyulmasını kolaylaştırır. Cilt yüzeyinde akne oluştuğunda cilt olması gerekenden daha nemli ve yağlı olur. Kükürtlü sabun cildin kurumasını sağlar. Bu sayede sivilce, akne gibi lekelerde iltihapların azalmasını sağlar. Ciltte fazla yağı azaltarak cilt gözeneklerinin tıkanmasını önler.

Uyuz tedavisi: Ciltte meydana gelen mikroskobik akarlar deri altına gömülür. Uygun bakım yapılmadığında uyuz oluşumuna yol açar. Uyuz, kaşıntılı, ağrılı döküntülere yol açan can sıkıcı bir rahatsızlıktır. Kükürtlü sabun kullanmak uyuzdan korunmak için oldukça faydalıdır. Kükürtlü sabun mikroskobik akarları yok edici etkiye sahiptir.

Gül hastalığı: Alın, çene, burun gibi bölgelerde kızarık lekelerle kendini gösteren ve kronik olarak gelişen bir cilt hastalığıdır. Bu bölgeler haricinde boyun, kulak, kafa derisi ve göğüs bölgelerinde de meydana gelebilen gül hastalığı, eğer zamanında doğru tedavi edilmezse ilerleyerek kalıcı bir hal alabilir. Kükürtlü sabun gül hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Ciltte meydana gelen parlak ve hasarlı oluşumun temizlenmesini sağlar.

Sedef hastalığı: Bağışıklık sistemine bağlı gelişen sedef hastalığı, diz, dirsek, kafanın arka kısmı ve ellerde derinin pul-pul dökülmesine neden olur. Sedef hastalığını yatıştırmak, belirtileri hafifletmek için kükürtlün sabun kullanılabilir. Kükürtlü sabun ciltte oluşan bakterilerin yok olmasını sağlar. Yağ düzenleyici etkisiyle dökülen derinin onarılmasına yardımcı olur.

Antibakteriyel ve antiseptik: Kükürtlü sabunlar yaklaşık olarak %10 civarında kükürt içerir. Bu oran göz önünde bulundurulduğunda ve sabun cilt için kullanıldığında inanılmaz sonuçlar elde edilebilir. Kükürtlü sabunun antiseptik ve antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte oluşan birçok problemin önüne geçilebilir.

Seboreik dermatit: Ciltte pullanmaya yol açan bir iltihaptır. Bu rahatsızlığa karşı gün aşırı kükürtlü sabun kullanıldığında iyileşme sağlanır. Kullanımında mutlaka bir gün ara verilmelidir. Çünkü aşırı kullanım cildi kurutabilir.

Cilt temizliği: Topikal anlamda tedavi edici özelliğinden yararlanılan kükürtlü sabun, cildin sağlık kazanmasını sağlar. Cildi kurutma özelliği olduğundan seboreik dermatit rahatsızlığı olan kişilerin haftada bir defa kullanması yeterli olacaktır.

Cilt temizliği: Tedavi edici özelliği bulunan kükürtlü sabun sıkılaştırıcı, detoks etkisi gibi nedenlerden dolayı cilt temizliği içinde başarıyla kullanılabilir. Ciltte oluşan eski yaraların iyileşmesini sağlayarak, yara nedeniyle iz kalmasını da önler.

Tırnak ve saç bakımı: Kükürtlü sabun saç ve tırnakların daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olur. Yağlı saçlardan şikâyetçi olan kişiler için oldukça faydalıdır. Yağlı saçlar düzenli şekilde kükürtlü sabunla yıkandığında yağlanmanın azaldığı fark edilecektir. Saçlarda dökülmeyi engelleyici etkiye sahiptir.

Kükürtlü sabun zararları nelerdir?

Kükürtlü sabun karma ve yağlı ciltlerde kullanımı tavsiye edilen bir sabun türüdür. Kuru ciltlerde cildin daha fazla kurumasını sağlayacağı için tavsiye edilmemektedir. Sabun kullanıldığı sürece cildin fazla kuruması fark edilmişse kullanımı bırakılmalıdır. Aksi halde farklı sorunlara yol açabilir.
" } ] }