{ "title": "Sabun Boyası", "image": "https://www.sabun.gen.tr/images/Sabun-Boyasi-32.jpeg", "date": "20.01.2024 08:54:44", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Sabun Boyası; Sabun kişisel temizliği sağlayan yegâne hijyen maddelerinden bir tanesindir. Sabunun içerisinde yer alan bileşikler sayesinde kir ve yağlar çok rahat bir şekilde ortamdan uzaklaştırılır. Böylelikle insanlar hijyen ortamını sağladıklarından dolayı hastalıklara karşı dirençli olur. Sabun yapılaşın da zeytinyağı, su, esans, sabun kalıbı, sabun bazı ve sabun boyasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sabun boyası içerisinde yer alan bileşikler sayesinde sabunun değişik renklerde üretilmesini sağlamaktadır. Sabun boyası yapı itibariyle esans ve kokular ile tepkimeye girmez. Bu nedenlerle sabun boyası gerek fabrikalarda gerekse evlerde süs sabunları yapımında kullanılmaktadır.

Sabun Boyası Türleri

Sabun kalıplarının içerisine dökülen eritilmiş ve hazırlanmış olan eritilmiş sabun renklendirilmek istenilmektedir. Görsel bakımdan güzel bir görünüm elde etmek isteyen üretici çeşitli renkler ile bu sabunları elde eder. Birçok sabun boyası türü bulunmaktadır. Bu sabun boyaları ise kırmızı, turuncu, mavi, yeşil ve beyaz gibi renklerde olabilir. Bu renkler elde edilirken sabun boyasının inceliğine göre açık veya koyu renkler elde edilebilmektedir. Bazı üreticiler sabun boyalarını, aynı kalıp içerisine, farklı renkler de dökerek rengarenk görüntüler elde etmektedirler.

Sabun Boyası Nasıl Yapılır?

Sabun boyası yararlı kimyasalların bir araya gelmesi sonucunda oluşmaktadır. Hazırlanan sabunun farklı renkler görünmesi sağlanmaktadır. Sabun boyasında şayet kırmızı renk elde edilmek isteniyorsa; Bunun için kırmızının elde edileceği bitkisel ürünler bir araya getirilir. Akabinde uygun ölçek ve gramajlarda kimyasallar bir araya getirilerek istenen renk elde edilir. Hazırlanmış olan sabunun içerisine sabun boyası eklenmesi halinde istenilen sabun rengine kavuşulmuş olunur.

Teknolojinin Sabun Boyası Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Eski dönemlerde sabun boyası insanların dağlarda topladığı bitkilerden elde edilmekteydi. Ancak teknolojinin ilerlemesi ile fabrikalar da bu sabun boyaları kısa süre içerisinde fazlaca üretilmesi sağlanmıştır. Böylelikle insanların sabun boyası üretmeye çalışırken harcadığı emek ve mesai azalmış olmuştur. Bugün birçok işletmede üretilen sabun boyası ülke ekonomisine ciddi katkısı sağlanmıştır. Sabun boyası fabrikalarda istenilen renk ve gramajlarda temin edilmektedir. Böylelikle sabun boyası sayesinde insanlara istihdam alanı sağlanmış olunmuştur.
" } ] }