{ "title": "Sabun Yapımı", "image": "https://www.sabun.gen.tr/images/Sabun-Yapimi-57.jpg", "date": "19.01.2024 13:39:23", "author": "demet han", "article": [ { "article": "Sabun yapımı, oldukça kolay bir iştir. Yapımı için belirli malzemelere ihtiyaç vardır. Günümüzde süslü sabunlar oldukça yapılır ve satılır. Sabunlu buket çiçekler çok ilgi görür. Bazıları ise kullanmak için yapılır. Bunlar çoğu zaman düz şekil, renkli ve kokusuz veya kokuludur. Sabun günlük temizlik için önemlidir. Su değdiği zaman köpürür. Sıvı sabunlarda mevcuttur. Göze geldiği zaman yakan bir yapısı vardır. Göze geldiğinde hemen bol su ile yıkanmalıdır. Yenilmemeli ve ağız ile temas ettirilmemelidir. Sabun genellikle kirli bişeyi yıkamak ve temizlemek için kullanılır. Eskiden sabun deterjan olarak da kullanılırdı ancak artık deterjanlar farklı maddelerle sağlanmaktadır. Kimyasal bir yapıdır. Sert sularda köpürmezler. Sabun hayvansal ve bitkisel yağlardan elde edilir. Eskilerde sabun kullanılmaz onun yerine kül toprak veya kil kullanılırdı. En çok bilinen sabun türü Arap sabunudur. Eskiden çok kullanılan bu sabun fazla köpürmez. Piyasada birçok çeşit çeşit şekilli kokulu sabun bulunmaktadır. Bazı sahte ürünler cildi tahriş edebilir. Bu nedenle sabun dikkatli seçilmelidir. Açık yaralara temas etmemeli ederse cilt kanserine neden olabilir. Sabun cildi kurutmaktadır. Bu yüzden sabunla kullandıktan sonra nemlendirici krem kullanılması tavsiye edilir. Deterjan sabun değildir sabun olarak kullanılmamalıdır. Çünkü deterjan bulaşıklar ve ev işleri için kullanılır. İçinde cilde zarar verebilecek kimyasal ürünler vardır.

Sabun yapımı nasıl olur?

Sabun yapımı için gerekli olan maddeler genellikle kozmetik ve temizlik mağazalarından bulunmaktadır. İçerisinde kimyasal ürünlerde bulunmaktadır. Bunların kullanılması şarttır. Çünkü ana maddeleri sabunun köpürmesini sağlar. Doğal yapılan sabunlar her zaman daha iyidir ve güvenilirdir.

Sabun yapımı malzemeleri
Yapılışı: bir kabın içinde suyun içine kostik dökülür ve eritilir. Daha sonra yavaş yavaş zeytinyağı konulur ve karıştırılır. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla isteğiniz şekli verebilirsiniz.

Kokulu sabun yapımı malzemeleri
Yapılışı: sütkostik suya ilave ediniz ve karıştırınız. İyi karıştırmanız lazımdır. Isıtarak karıştırmalısınız. Daha sonra yağı ilave ediniz. Bunları biraz karıştırdıktan sonra koku vermek için koku verici maddeleri karışımın içine koyunuz. Bu işlemin bitiminden sonra istediğiniz kaba koyunuz. Sabun en geç 1 gün sonra donmuş olacaktır. Ancak bu kullanılan kaba göre de değişiklik gösterebilir. Soğuduktan sonra sabunu kabından çıkarıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullanacak iseniz üstünü taşlarla da süsleyebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay ve masrafsızdır. İster kullanabilirsiniz veya isterseniz evinizde süs eşya olarak koku vermesi amacıyla kullanabilirsiniz. Aşırı sıcak ortamlarda kullanmayınız çünkü eriyebilir. Sabun yapımı size parada kazandırabilir.
" } ] }